Op 15 januari j.l. is onverwacht Dorit Aharon overleden. Dorit was de grondlegger van de orthomanuele diergeneeskunde methode Aharon. Zij heeft deze methode ontwikkeld uit de humane orthomanuele geneeskunde en gestreden om het te brengen tot waar we nu zijn: een breed gedragen manier om dieren met pijn en rugklachten te helpen. Door Dorit zijn ontelbare honden, katten en andere dieren geholpen. Ze heeft heel veel betekend voor de diergeneeskunde en heeft veel collegae doen beseffen dat dieren met problemen in de wervelkolom effectief geholpen kunnen worden.

Zij heeft haar kennis en kunde aan ons, de orthomanuele dierenartsen, doorgegeven zodat wij haar werk voort kunnen zetten. Het hoogtepunt van de ontwikkeling van de orthomanuele diergeneeskunde was de publicatie van zowel een Nederlands als Engelstalig boek over de aanpak van problemen aan het bewegingsstelsel en de orthomanuele diergeneeskunde.

Anderhalf jaar geleden is Dorit na een lange vruchtbare carrière met een welverdiend pensioen gegaan. Net zoals ze haar werk altijd vol overgave heeft uitgevoerd, heeft ze intens genoten van het leven na het pensioen. Helaas hebben we nu tot ons grote verdriet en veel te snel definitief afscheid moeten nemen van Dorit.

Lieve Dorit, we zijn jou ongelooflijk dankbaar wat je ons geleerd hebt en voor je betrokkenheid bij ons. We zullen je missen. Maar je zal ook altijd bij ons zijn, in ons werk, waarin we jouw inspanningen door zullen zetten. Rust zacht.

De begrafenis van Dorit Aharon heeft in besloten kring plaats gevonden.