kat pijn rugpijn

In Januari 2013 vond ik onze poes Senna (toen nog geen jaar oud) hangend in een boom, met haar pootje vast tussen twee takken. Ze kon zelf niet meer los komen en ik heb één van de takken moeten breken om haar er tussenuit te krijgen. Aan de buitenkant was toen nog niets te zien, maar het pootje hing slap. De volgende dag stierf de huid af waar ze bekneld had gezeten en bleek dat er toch wel behoorlijk wat schade was. We hebben 2 weken geprobeerd om het pootje te behouden, maar toch moeten besluiten dat ze beter af zou zijn zonder dat pootje.

In eerste instantie deed Senna het heel goed en heeft zelfs nog een nestje kittens (maar liefst 5 stuks) gehad. Vorig jaar augustus ging het ineens bergafwaarts met haar. Ze wilde niets of niemand meer in de buurt hebben en blies en gromde alleen nog maar tegen haar dochter, terwijl ze altijd samen speelden.

Via de dierenarts hebben we nog van alles geprobeerd, maar Senna werd niet beter. Dat ze pijn had was heel duidelijk. De dierenarts gaf ons toen nog als laatste mogelijkheid om met haar naar de orthomanueel dierenarts te gaan en zo kwamen we bij Jacha terecht. Ze heeft Senna 3x behandeld, haar ruggenwervels stonden scheef. De laatste keer dat ik naar Jacha ging met Senna was ik radeloos en ging er min of meer vanuit dat ik haar zou moeten laten inslapen. Als we de pijn niet meer konden verhelpen was dit voor Senna geen leven hadden we besloten. Ook al was ze verder gezond. Alsof er een wonder geschiedde is Senna daarna zo snel opgeknapt en hebben we onze “oude” poes weer helemaal terug. Ze heeft geen medicijnen meer nodig, ze speelt weer met haar dochter, vangt weer muizen en is heel aanhankelijk en lief! Onze dank is dan ook wel heel erg groot!

Met vriendelijk groet,

Miriam Raven – van Nimwegen

Zie ook: