Jopie is een kleine levendige 4-jarige Jack Russell Terrier, die bij thuiskomst op zaterdag 06-12-2014 de auto niet uit wilde. Wij merkten dat hij pijn in zijn achterpoten of rug had.

zondag 7 december
Jopie wil zijn mand niet uitkomen en krijgt zichtbaar moeite met lopen.
De bench weer uit de schuur gehaald en hem daar de hele dag laten rusten.
Tegen de avond was het zo erg geworden dat hij helemaal niet meer kon lopen.

maandag 8 december
De situatie is verder verslechterd, zijn achterpoten doen helemaal niets meer.
Gelijk een afspraak bij onze dierenarts gemaakt, we konden gelijk terecht.
Eenmaal daar stelde ze vast dat hij een hernia heeft, de röntgenfoto bevestigde dit.
Nadat Jopie 2 spuiten had gekregen met een ontstekingsremmer was de situatie na 48 uur (9 december) alleen nog maar verslechterd.

Vervolgens werden wij voor de keuze gezet: in laten slapen of laten opereren, zonder garantie op herstel. Daar dit nogal een dure ingreep is ( tussen de €2000,= en €3000,=) was onze keuze om dit niet te doen.

De dierenarts zei dat we nog zouden kunnen proberen of een orthomanueel dierenarts hem zou willen behandelen. Zij had gehoord dat daar goede resultaten mee geboekt worden.
Wij dus gelijk gekeken op internet en wij konden dezelfde avond nog terecht bij dr. Jacha Heukels in Oudekerk a/d Amstel.

Mevr. Heukels heeft Jopie behandeld, maar ook zij kon natuurlijk geen garanties geven. Jopie moest met volledige benchrust binnen 2 weken toch wel enig vorm van herstel gaan tonen. Dus voor 23 december een vervolgafspraak gemaakt.

10 – 19 december
Na anderhalve week was er nog totaal geen verbetering, het ging eerder nog slechter dan beter, omdat hij zijn urine en ontlasting vaak gewoon liet lopen. Na telefonisch contact met mevr. Heukels konden wij zaterdag 20 december al langskomen.

zaterdag 20 december
Mevr. Heukels heeft bij Jopie twee ruggenwervels recht gezet en geconstateerd dat hij ook een blaasontsteking heeft (door het ophouden van zijn urine).  Na een goed gesprek waarbij ze ons op het hart drukte dat Jopie alleen bij rust kan herstellen, hebben wij besloten hem toch nog een aantal weken de tijd te geven.

zaterdag 27 december
Telefonisch contact met mevr. Heukels, nog steeds weinig tot geen herstel.
Afgesproken dat we zelf in moeten schatten of het nog zin heeft om te wachten om Jopie te laten inslapen. (op deze manier heeft hij ook geen leven)

maandag 29 december
We hebben een afspraak bij onze eigen dierenarts gemaakt om te laten beoordelen wat we moeten doen. Na onderzoek wordt ons aangeraden om Jopie te laten inslapen, omdat hij nog totaal geen kracht in zijn achterpoten heeft. Wel heeft hij inmiddels aangeleerd om met zijn kont in de lucht op alleen zijn voorpoten te lopen, zoiets had ze nog nooit eerder gezien.

Jopie mee naar huis genomen en opnieuw een afspraak gemaakt, nu alleen om hem te laten inslapen. ’s Avonds om 18:00 uur konden we terecht.
Het was een hele nare dag. Toen mijn vrouw en kinderen ’s middag om 16:00 uur even een boodschap gingen doen, besloot ik om nog eenmaal met Jopie naar het park te gaan.

Eenmaal daar moest ik eerst twee keer kijken: zie ik dat nou goed, loopt hij nu op 3 poten……?
En inderdaad! Meneer besluit 2 uur voordat we hem zouden laten inslapen weer te gaan lopen, hetzij op 3 poten. Thuis gelijk de dierenarts afgebeld, die kon het niet geloven.

zaterdag 10 januari
In de daarop volgende weken blijft Jopie steeds verder vooruit gaan, al loopt hij nog steeds op 3 poten. Staan doet hij wel op 4 poten. Mevr. Heukels gebeld en haar het hele verhaal verteld.

donderdag 5 februari
Wij hebben Jopie totaal bijna 7 weken (op het uitlaten na) volledig in de bench gehouden.
Hij is inmiddels bijna weer de oude, loopt weer goed op 4 poten en krijgt steeds meer van zijn kracht terug. Wij zijn blij dat we ons hondje niet hebben hoeven laten inslapen en wij kunnen iedereen aanraden om met problemen van de gewrichten van je hond of kat je te wenden tot dr. Jacha Heukels. Wij vinden dat ze een wonder verricht heeft!!!

De familie Bakker uit Nijkerk