Teckel Banjer met een hernia

Dit is Banjer, een ruwharige Teckel van 6 jaar oud.

Banjer is een levendige hond die altijd zin heeft een geintje.

Hij houdt van spelen met andere honden en van wandelen in het bos en op het strand.

Banjer heeft nog nooit wat gemankeerd en is eigenlijk nooit ziek geweest, tot een paar maanden geleden. Toen kreeg Banjer last van zijn rug. Hij ging steeds langzamer lopen en als we hem probeerden op te tillen piepte hij alles bij elkaar. Wij zijn toen naar de dierenarts gegaan en de gestelde diagnose was een hernia in de rug. Volgens de dierenarts moest Banjer zes weken benchrust houden, pijnstillers slikken en mocht hij alleen plassen en dan gelijk weer terug de bench in. Hielp dit niet, dan moest Banjer geopereerd worden en dan zou er een MRI-scan gemaakt moeten worden van €850 euro. Het totaalbedrag was dan €3.050 euro.

In drie weken tijd zijn wij twee keer teruggegaan met Banjer naar de dierenarts, omdat Banjer last kreeg van uitvalsverschijnselen in zijn rechter achterpoot, en omdat niet tegen zijn pijnstillers kon. Daar zat je dan. Na drie weken nog steeds geen verbetering, maar wel een lege portemonnee. Nog drie weken zo doorgaan wilde ik niet. Een mens schrijf je ook geen zes weken bedrust voor. Toen ben ik gaan Googelen en kwam ik terecht op de website van Jacha Heukels. Banjer kon snel terecht.

Ook Jacha Heukels stelde de diagnose: een hernia. Bij de eerste behandeling heeft Jacha Banjers wervels in zijn nek en rug rechtgezet ook kreeg hij pijnstillers die goed aansloegen. Na deze eerste behandeling mochten wij met Banjer 5 keer per dag 10 minuten wandelen. Twee weken later kreeg Banjer zij tweede behandeling. Banjers wervels stonden gelukkig nog steeds recht.

Nu hebben we over drie maanden een controleafspraak. Banjer loopt goed en hij is nu weer een blije hond en ik een blij baasje. Banjer en ik zijn blij met de hulp en wij raden het zeker aan om bij Jacha Heukels langs te gaan als uw hond een hernia heeft.

Met vriendelijke groet,

Petra van ’t Hoff en Banjer